84-rankad pressade Sverigetrean

Vem känner till Arvid Nordqvist? De, som följde med in i Strandbjörkshallen, då himlens portar öppnade sig över Strandbjörket på torsdagen, fick tillfälle att stifta en intressant bekantskap.

Arvid Nordqvist är en 19-åring från Södertälje som är rankad 84 i Sverige. En spelare i mängden kan tyckas. Men så var inte alls fallet i Glimstedt Open.

Södertäljegrabben pressade storfavoriten i Glimstedt Open, Markus Eriksson, till det yttersta. Sverigetrean kom undan med blotta förskräckelsen efter att ha räddat sex matchbollar, varav tre på raken i andra setets tiebreak.

Förvisso hade inte Markus Eriksson sin bästa dag, men utan Göteborgarens föredömliga kämpaglöd hade det blivit torsk. Starkt gjort av Markus, men ack så lite det fattades för Södertäljesonen att ta sitt livs skalp.

Många funderingar kan göras efter en match som denna. Arvid Nordqvists agerande var vida bättre än hans ranking. Han spelade förnuftigt och respektlöst. Stinget i grundslagen var det inget fel på. Långa stunder var det Södertäljespelaren, som förde befälet. En late bloomer?

En välvillig slutsats är, att det är god bredd i svensk tennis, en avgörande förutsättning fö att nå den topp vi så hett längtar efter. Den omvända konklusionen avstår jag från att utveckla.

 

Annonser

One Response to 84-rankad pressade Sverigetrean

  1. Tomas Smid skriver:

    Jag har inte sett nämnde spelare men tänker även på unge Niklas Johansson som jag såg spela vårdat och väl i kvalet av Båstad Challenger. Och det finns fler lite bortglömda spelare i samma fas vill jag tro? Robin Thour?

    Blir det inomhusspel i semifinalen får nog ”Mackan” se upp med Eleskovic som fortfarande har löd i serven gissar jag? En av de senaste 10 årens mest bortslarvade ”talanger” inom Svensk Tennis, av en mängd olika anledningar. Hade en stor tennis i sig men man kan aldrig säga – om inte – eller – om bara…

    Lill-Ymer har tagit väl vara på veckans LL-chans och med fler matchvinster uymanar han om platsen som Sverigeetta på singellistan, där hans storebror fortsatt huserar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: