Färsk SM-vinnare vid 65

Idag är ett av de stora problemen inom svensk idrott, att våra ungdomar lägger av alldeles för tidigt. Vad kan i sammanhanget vara bättre förebild än en trotjänare, som når sin största framgång som 65-åring?

Per-Mats Carlsson har varit en trogen arbetare i tennisens örtagård alltsedan tidig juniorålder. 52-orna inom Växjötennisen var en bra årgång med – förutom Per-Mats – bl a  Per Reinholtz, bröderna Ulf och Göran Lundblad och Bosse Widerstedt.

Per-Mats och Uffe tillhör fortfarande de allra flitigaste på banorna i Strandbjörkshallen och på gruset i Strandbjörket. Intensiteten och effektiviteten i träningen är föredömlig varenda timme.

Båda tävlar flitigt såväl i seriesammanhang som i individuella tävlingar. Ett och annat internationell inslag kryddar vardagen,

För Per-Mats kom en synnerligen välförtjänt fullträff vid det idag avslutade Veteran-SM:et i Båstad. VTS-aren stod som mästare i 65-årsklassen efter tvåsetsvinst i finalen mot Göran Zwalen Näsbypark. Den imponerande segerraden omfattar fem matcher utan setförlust.

Bara att lyfta på hatten för en tvättäkta representant för tennisens möjligheter att vara en följeslagare hela livet. Dagens ungdomar bör stanna upp – gärna med spelare som Per-Mats som förebild – och inse, att tennislivet inte behöver ta slut bara för att man inte vinner JSM eller inte blir ATP- eller WTA-spelare.

Annonser

One Response to Färsk SM-vinnare vid 65

  1. Henke skriver:

    Och är man 12-14 år kan man med fördel försöka besegra mannen ifråga innan man tror man är något?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: