Oj, oj, oj…

Har det hänt någonsin, att en juniormästare i 14-årsklassen blivit uppmärksammad på detta sätt? Knappast!

Det var inte bara Text-TV, som var på bettet. Aftonbladet och Expressen t ex drog också på med grovt artilleri.

Det krävs alltså en Borg, för att svensk tennis skall få uppmärksamhet i media. När det väl sker, går man från den ena ytterligheten till den andra.

Att unge Leo visar den kapacitet, han gjorde i Båstad, är naturligtvis mycket glädjande. Samtidigt skall man komma ihåg, att han är bara 14 år och har en lång väg att vandra. Inte nog med det, arvet förpliktar, minst sagt

Att Leo är fallen efter vår allra störste, är självfallet orsaken till det extrema mediapådraget.  Viktigast av allt är, att han pallar för den intensiva bevakning, som med all sannolikhet kommer att följa honom i fortsättningen. Hans närmaste omgivning har säkert klart för sig, hur slipstenen skall dras.

Svensk tennis kan efter alla år i medieskugga glädjas åt, att den mediala uppmärksamheten kring juniorverksamheten kommer att skruvas upp rejält. Förhoppningsvis kan en trolig punktmarkering av Leo Borg smitta av sig på andra delar av verksamheten.

Annonser

2 Responses to Oj, oj, oj…

  1. Marcus Norman skriver:

    Man kan väl bara önska att alla låter honom vara, så att han kan utvecklas i sin takt och på sitt sätt. Han har inte valt sin pappa och den uppmärksamhet det för med sig.

  2. Mats N skriver:

    Med lite coaching kan Björn nu göra underverk. Media kommer rapportera allt han kan tänkas säga om sin son och svensk samt internatinell tennis. En möjlighet och ett stort ansvar som han inte bett om men som han nu ändå får!

    Tänk om han tex kunde förmå svensk media, som idag är fullkomliga tennisnoviser och som fullständigt snöat in och övervärderat ett par idrotter med svenska framgångar, att förstå att tennis också existerar utanför ATP och WTA-nivån.

    Kanske krävs en Leo Borg i en Futurefinal eller i en challengerturnering i framtiden för att få avensk media stt förstå att det är likvärdigt med en assist i hockeyallsvenskan eller ett brons i innebandy-VM?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: