Omtänk önskvärt

  • Friplatser/Wild cards
  • Betydelselösa matcher

Avsomnade Kalle Anka Cup hade ett upplägg, som var genialt och anpassat för sin tids distriktsorganisation. Den nuvarande Elite Next Generation Cup har inte många likheter med sitt anrika ursprung, och är bl a behäftad med tvivelaktigheter som de ovan nämnda.

För svensk juniortennis skulle det vara av stort värde, att ta ett samlat grepp om tävlingens framtida utformning. Ett bärande inslag bör enligt min uppfattning vara, att strikt återgå till ursprungsupplägget med stegvis kvalificering till Sverigefinalen utan genvägar.

Ett sätt att komma närmare grundidén skulle kunna vara, att dela upp de stora regionerna. Om t ex Syd, Väst, Stockholm, Göteborg och endera av Öst och Mitt klyvs i två delar, kommer man upp i 12 regionslag i Sverigefinalen

Formatet på Sverigefinalen – singel och mixed dubbel – kan vara inledande poolspel i fyra tre-grupper åtföljt av semifinaler och finaler. Komplettering med tröstspel kan förstås göras.

I den stora tennisvärlden är man på väg att modernisera Davis Cup – på gott och ont. I Sverige är det dags att göra Elite Hotels Next Generation Cup till en tävling i tiden och hela vägen, helst från klubbnivå.

One Response to Omtänk önskvärt

  1. Går det inte att ha en Kalle Anka tävling utan sponsor ? Fint att er hall i Strandbjörket heter Strandbjörkshallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: