Det finns hopp

Svenskt på banan i singelspelet fram till och med första torsdagen i en Grand Slam-tävling har varit sällsynt på senare år. Men på Roland Garros hände det. Blågult är med igen.

Elias Ymer var visserligen – helt i sin ordning – chanslös mot Fabio Fognini. Den excentriske italienaren är en världsspelare, när huvudet är med i handlingen, och det var de† den här gången,

Svensken gjorde emellertid sin hittills bästa tävling och belönas med avancemang till i närheten av det magiska 100-strecket på ATP-rankngen. Mest glädjande i förlustmatchen var den attityd och det kroppsspråk, som Elias visade matchen  igenom. I detta avseende har svensken haft problem till och från.

På tal om rankingavancemang gjorde Rebecca Peterson ett rejält skutt på WTA-listan. Damernas organisation är frikostigare med poäng i Grand Slam än herrarnas. Järfällatjejens resa var för övrigt en kopia av Ymers, avancemang till andra omgången via lyckat kval.

Den svenska besvikelsen var Johanna Larsson. En förklaring till Helsingborgsspelarens bleka insats kan vara den korta omställningstiden efter den glädjande framgången i Nürnberg. Flertalet spelare väljer ju att ha en uppladdningsvecka direkt före Grand Slam. På längre sikt kan emellertid Johannas upplägg visa sig vara det rätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: