Tiderna förändras

Skummeslövsspelen är en institution i det svenska sommartäv- lingsprogrammet. Men tiderna har förändrats, åtminstone sett med VTS-ögon.

Jag gick igenom spelarförteckningen i årets tävling och hittade – med reservation för obefintliga klubbadresser – en säger en VTS-are, 15-åriga Alva Jönsson. Annat var det på 70-talet och en lång följd av år framåt.

20 – 25 VTS-are i lottningarna var stadiga siffror år efter år. Calle Hageskog, Mats Wiiander, Anders Fransson och Jonas Björkman – för att nämna några – var år efter år prominenta gäster i idyllen i tallskogen vid Laholmsbukten.

Skummeslövsspelen hade – liksom svensk tennis i stort  – en svår kris på 90-talet. Dessbättre har man repat sig och är idag åter en av de största sommartävlingarna vid sidan om Båstadtennis.

En men ett lejon. Alva Jönsson försvarade VTS-färgerna med den äran. Alva var snubblande nära att gå till final i 15-årsklassen, som omfattade mer än 30 tjejer. Alva föll i ett jämnt matchtiebreak i semifinalen mot en moldaviska.

Alva, tala om för dina klubbkompisar vilken trevlig tävling Skummeslövsspelen är. Den långa och framgångsrika VTS-traditionen är väl värd att bevaras.
—–
Internetapplikationen Tävling Online har många fördelar, men ack vad man saknar klubbadresser i spelarförteckningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: