Det finns fler frågor

Svensk tennis ropar efter genomlysning, inte bara i den heta frågan vad gäller träningsmängd i unga år. Ett område, som ligger i skymundan men som icke desto mindre är angeläget, är den nationella tävlingsverksamheten.
I Växjö lider vi, som sagts vid flera tillfällen tidigare på denna plats, av bristen på tillräckligt vassa tävlingar i närområdet. De småländska juniortävlingarna utarmas alltmer på deltagare, samtidigt som nästan varenda tävling i Skåne håller både stark bredd och hög kvalité.
Med dessa förutsättningar är det naturligt att våra spelare söker sig söderut till utvecklande motstånd och möjligheter till många matcher. Så långt är allt gott och väl, men när man får sig till del hur tävlingsorganisationen fungerar på vissa håll, är det inte lika roligt längre.
En VTS-förälder berättade t ex att han bett om förbehåll för start tidigast fredag i en skånetävling som hade torsdag som första speldag. När spellistan kom ut var sonen uppsatt på onsdagen (!). Till råga på allt spelades tävlingen över två veckoslut.
Sommar- och Vintertourerna har sedan starten för 20 år sedan haft ett komprimerat standardupplägg, som med lätta undantag  har följts genom åren. I den tävling som pågår just nu i skånska Svedala har man lyckats med konststycket att få till en ”day off” i kvalet. Olle Thestrup hade första match på måndag morgon åtföljd av segrarmatch 08.00 på onsdagen (!). Det är inte Einstein precis över det tidsschemat.
Viktor Odenbrink spelar sin första match i huvudtävlingen i morgon kl. 08.00. Som arrangör kan man knappast ta på allvar att Vintertouren faktiskt står för svensk inomhuselit, när man presterar ett tidsprogram av den kalibern. Respektlöst mot spelarna och lika respektlöst då det gäller kostnaderna för resor och boende.
Tennissverige tar inte slut norr om snapphaneskogarna. Numera tillhör ju skåningar och smålänningar för övrigt samma region. Våra spelare åker gärna till Skåne, men uppskattar högt om lite möda läggs ner på tidsplaneringen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.